Napoved za odmero dohodnine od dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev 11. 2. 2015

Zavezanci za dohodnino, ki so v letu 2014 odsvojili vrednostne papirje, druge deležev kapitalu in investicijske kupone, morajo vložiti  napoved za odmero dohodnine od dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov najpozneje do 2. marca 2015.

V zvezi z še vedno pogostimi vprašanji zavezancev, ali morajo vložiti davčno napoved tudi v primerih, ko so odsvojili vrednostne papirje ali druge deleže v kapitalu, ki so jih pridobili z vložitvijo svojih lastninskih certifikatov v postopkih lastninskega preoblikovanja podjetij (kot primer navajamo prodajo delnic Aerodroma Ljubljana, pridobljenih v postopku privatizacije), obveščamo zavezance, da v takšnih primerih davčne napovedi ni potrebno oddati, ker se takšna prodaja delnic ne šteje za obdavčljivo odsvojitev kapitala.  

V primerih, ko zavezanci sami ugotavljajo, da so prodali vrednostne papirje, druge deleže v kapitalu ali investicijske kupone z izgubo, pa morajo vložiti napoved za odmero dohodnine od dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov.

Obrazec za napoved za odmero dohodnine od dobička od osvojitve vrednostnih papirjev


Vir: FURS
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih