Točenje alkoholnih pijač na športnih prireditvah je ponovno dovoljeno 21. 6. 2017

Točenje alkoholnih pijač na športnih prireditvah je ponovno dovoljeno
17. junija je začela veljati novela zakona, ki po 14 letih ponovno dovoljuje točenje pijače na športnih dogodkih. Za točenje pijač bo odgovoren organizator, ki bo od upravne enote prejel dovoljenje. Če organizator dogodka ni registriran za opravljanje gostinske dejavnosti, lahko prodajo prevzame izvajalec, ki ima to dejavnost registrirano.

Vlogo za pridobitev dovoljenja vloži organizator pri Upravni enoti. Vloga vsebuje naziv pravne osebe oziroma osebno ime fizične osebe, EMŠO fizične osebe, sedež in poslovni naslov ali naslov stalnega prebivališča fizične osebe, odgovorno osebo pravne osebe, kontaktne podatke in podatek o najvišjem številu udeležencev javne prireditve oziroma javnih prireditev, ki jih bo organiziral v času veljavnosti dovoljenja.

Po poročanju STA bodo Upravne enote tudi vodile register, v katerem bodo beležili izdaje dovoljenj in izvajanje nadzora. Za dovoljenje za točenje alkohola na javnih prireditvah, vodenje upravnega postopka in registra dovoljenj, bodo organizatorju zaračunavali pristojbino, katere višino bo določilo ministrstvo za zdravje glede na število udeležencev prireditve.

 
Celoten zakon je na voljo tukaj  

Slika: Pixabay 


ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih