Raziskovanje o stroških dela in o strukturi delovnega časa 7. 6. 2017

Raziskovanje o stroških dela in o strukturi delovnega časa
V teh dneh ste bili nekateri izbrani za statistično poročanje Raziskave o stroških dela in o strukturi delovnega časa. Statistični urad Republike Slovenije in AJPES bosta v juniju 2017 izvajala statistično raziskovanje o stroških dela in o strukturi delovnega časa za leto 2016. 

AJPES izvaja štiriletno statistično raziskovanje o stroških dela in o strukturi delovnega časa za potrebe Statističnega urada Republike Slovenije (SURS). Zadnje zbiranje podatkov je bilo izvedeno v letu 2013. Raziskovanje je predpisano z Letnim programom statističnih raziskovanj.
Statistično raziskovanje o stroških dela je zasnovano na podlagi usklajenega raziskovanja o stroških dela, ki ga vsake štiri leta izvajajo države članice Evropske unije z namenom spremljanja stanja in strukture stroškov dela po različnih karakteristikah poslovnih subjektov. S statističnim raziskovanjem o strukturi delovnega časa se zbirajo strukturni podatki o delovnem času, ki pa so potrebni tudi za izboljšanje kakovosti drugih raziskovanj na podlagi uredb Evropske unije (za kratkoročni statistični kazalnik o opravljenih delovnih urah, za indeks stroškov dela in za podatke nacionalnih računov).

Zavezanci za poročanje
Podatke za raziskovanje morajo predložiti pravne osebe in njihove enote v sestavi ter registrirane fizične osebe v Republiki Sloveniji, določene v vzorec s strani SURS.
Poročanje podatkov o stroških dela in o strukturi delovnega časa za leto 2016 bo potekalo na skupnem vprašalniku ZAP-RSD in ZAP-SDČ prek spletnega portala AJPES. Poročevalci posredujejo podatke z neposrednim vnosom v aplikacijo LCS ali z uvozom XML datoteke. Vzorec XML datoteke, vprašalnik in metodološka navodila so objavljeni pod »Predpisi in povezave«.

PREVERITE, ČE STE MED ZAVEZANCI 

Vir: Ajpes

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Preprost blagajniški program za poslovanje z gotovino (davčna blagajna). Predstavitev Saopnet POS-a
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih