Po novem v hotelske sobe kar s telefonom 24. 5. 2017

Po novem v hotelske sobe kar s telefonom
V dobi digitalizacije postaja kupec center dogajanja in osrednje vprašanje je, kako ustreči kupcu. Tudi hotelirji se tega zavedajo in razmišljajo, kako skrajšati vrste in nepotrebno čakanje na recepciji. Tako je razvoj tehnologije omogočil nov način identifikacije gosta pred vrati hotelske sobe: Bluetooth odpiranje vrat z digitalnim ključem na pametnem telefonu.
  

Kako deluje?

Rezervacija in prejemanje ključa

Gost rezervira sobo na spletni strani hotela. Ko prispe v hotel, se mu na pametni telefon naloži digitalni ključ in gost lahko preveri, katera je njegova soba.
  

Pred sobo

Gost vklopi Bluetooth povezavo in prisloni telefon k čitalcu, ki se nahaja pod kljuko. Podatki o njegovi identiteti se na elektronski digitalni ključavnici preverijo, in če so ustrezni, se ključavnica odklene.
  

Na dan odhoda 

Na dan odhoda ob odjavi, gostu elektronski ključ poteče in z njim več ne more vstopati v sobo.


  
  

Kje je možno storitev preizkusiti?

Sistem je postal priporočen način kontrole pristopa v sobe v vseh Starwoodovih hotelih. Trenutno je edini ponudnik tovrstnih ključavnic podjetje ASSA ABLOY Hospitality (bivši Ving Card Elsafe). Podjetje je konec lanskega leta beležilo že 100.000 ključavnic z Bluetooth vmesnikom instaliranih
širom po svetu. Če boste letos gostovali v puljskem hotelu  Park Plaza Arena, boste to novost lahko preizkusili.

Kakšni so odzivi?

“Ponosni smo na to, da svojim gostom zagotavljamo rabo najnovejših tehnologij in storitev. V zadovoljstvo nam je, da rešitev ASSA ASBLOY Hospitality Mobile Access našim gostom nudi najvišjo raven udobja.”, pravi izvršni direktor Arenaturista, Reli Slonim.
 

Uporabnost sistema za gosta in za hotel

Pri gostih je storitev zelo dobro sprejeta. Na eni strani se izognejo vrsti na recepciji, na drugi pa se morebitnim zapletom s ključem, kot je na primer razmagnetenje kartic za vstop v sobo. Ker je v zadnjem času v porastu število varnostnih incidentov, je nujno za ustrezen nivo varnosti izbrati ustreznejšo rešitev. ASSA ABLOY Hospitality, je v povezavi s Seos ponudnikom kriptiranih BLE ključev trenutno na najvišjem varnostnem nivoju.

Gosti radi posegajo po sodobnih tehnologijah in zato visoko cenijo trud hotela, ki svojemu gostu želi ponuditi sodobne, udobnejše, priročnejše in varnejše storitve, kar pri zaklepanju sob še posebej šteje.
Hoteli z rešitvijo tudi pridobijo: mobilni dostop v sobe namreč omogočajo le, če se rezervacija izvede preko njihovega rezervacijskega portala (na ta način se izognejo proviziji posrednikov kot naprimer booking.com), na mobilni telefon pa lahko kasneje gostu sproti pošiljajo promocijska sporočila, kupone in podobno prilagojeno ponudbo.
    

Kaj vse se še seli na mobilni telefon?

V strmem porastu je tudi povezava gosta z osebjem preko mobilnega telefona, saj se vse več hotelov odloča, da naloge osebju posredujejo na mobilni telefon. Tako na primer hišnik na svojem pametnem telefonu vidi spisek vseh nalog, njihovih prioritet, beleži se tudi v kolikšnem času je uspešno zaključil naloge, kar je za izboljševanje gostove izkušnje in odločitve hotela pomemben podatek.

Avtor: Marija Jakopin, Špica d.o.o. ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Preprost blagajniški program za poslovanje z gotovino (davčna blagajna). Predstavitev Saopnet POS-a
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih