Karierni sejem je odlična priložnost, da se tudi v živo spoznamo. 16. 11. 2017

Karierni sejem je odlična priložnost, da se tudi v živo spoznamo.

Karierni sejem je odlična priložnost, da se tudi v živo spoznamo.

Karierni sejmi so odlična priložnost za vzpostavitev sodelovanja med zaposlovalci in iskalci zaposlitve. Prednost sejmov je osebni stik in predstavitev, ki je zgolj preko pisnega življenjepisa ni mogoče vzpostaviti. Na sejmu poteka vse zelo hitro, zato je smiselno, da k iskalcu zaposlitve pristopite pripravljeni, zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov:

1. Pripravite zanimiv in pregleden življenjepis.

Izoblikujete si jasno sliko, v kakšnem podjetju želite delati. Preverite več informacij o podjetjih, ki vas zanimajo in ugotovite, kakšen kader potrebujejo. Ni odveč, da pobrskate po socialnih omrežjih in preverite, o čem teče beseda. Ugotovite, kakšne kandidate iščejo in kakšni kandidati imajo prednost. V pomoč pri branju so vam lahko tudi taki članki. Pripravite si gradivo, ki ga boste pustili delodajalcu: posodobite svoj življenjepis, ki naj bo kratek (največ dve strani). Vključuje naj nekaj, po čemer si vas bomo zapomnili (npr. lep design, misel, zanimiv simbol…). Razmislite tudi o priporočilih, nagradah in priznanjih, ki so dobra priporočila in podprejo zapisano v življenjepisu.

     

2. S pogovorom, kjer predstavite svoje konkretne želje in svoje kompetence.

Sejem omogoča pogovor z delodajalcem, zato je nujno, da si pripravite jedrnato predstavitev, s katero boste vzbudili zanimanje. Pripravite si dobro razlago, zakaj ste vi primerni za delovno mesto in delodajalcu to dobro argumentirajte, pri čemer poudarite svoje prednosti, znanja in veščine. Prej preverite, da se skladajo z njihovimi potrebami in vizijo podjetja. Povejte jim, kaj lahko podjetju prinesete in zakaj naj zaposlijo ravno vas. Svojim besedam morate verjeti najprej vi, in le tako boste lahko prepričali tudi delodajalca.


3. Sproščenim odnosom in prijetnim pogovorom.

Ne pozabite, da bolj, kot boste pripravljeni, bolj boste sproščeni in boljše se boste počutili. Pridite urejeni, samozavestni in pozitivno naravnani, saj boste tako pustili najboljši vtis pri delodajalcih. Podjetja iščejo različne profile in vaš profil ne ustreza vsakomur, kakor tudi vsako podjetje ne ustreza vam, zato ne bodite razočarani, če boste naleteli tudi na kakšen negativen odziv. V tem primeru zadihajte in vedite, da vsak razgovor pomeni novo izkušnjo. Karierni sejem vam ponuja najboljšo priložnost, da bolje spoznate delodajalce, naberete dragocene izkušnje in ne nazadnje vzpostavite dober stik.


Če si želite bolje spoznati podjetje Saop, naše sodelavce in naše delo imate odlično priložnost 29. novembra na Kariernem sejmu v Ljubljani. Želimo si, da začutite našo energijo, spoznate sodelavce in si ustvarite sliko »kako dobro je delati z nami«. Rezervirajte 29. november in se oglasite na Kariernem sejmu v Ljubljani, na njem pa se bomo predstavila slovenska in tuja podjetja. 


Saop d.o.o. in Taktika plus d.o.o.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih