Informativni računi dohodnine za leto 2016 in nagradna igra 26. 4. 2017

Informativni računi dohodnine za leto 2016 in nagradna igra
Finančna uprava RS je v prvem svežnju z datumom odpreme 31. 3. 2017 poslala 947.550 informativnih izračunov dohodnine za leto 2016.

Zavezanci jih bodo na dom prejeli po navadni pošti v naslednjih dneh. Rok za vložitev ugovora se izteče 3. maja 2017, rok za doplačilo premalo plačane dohodnine je 2. junij 2017, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na TRR 1. junija 2017. 

Naslednji sveženj informativnih izračunov bo odpremljen 31. maja 2017. Zavezanci, ki bodo v naslednjih dneh na dom po navadni pošti prejeli informativne izračune dohodnine, naj te natančno pregledajo in preverijo, če so vključeni podatki o vseh prejetih dohodkih, ki so obdavčeni z dohodnino. Nato naj navedene podatke primerjajo s svojimi podatki oziroma podatki o dohodkih, ki so jih prejeli od svojega izplačevalca.

V kolikor zavezanec ugotovi, da podatki v informativnem izračunu niso pravilni oziroma so pomanjkljivi ali pa je njihova davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena, morajo najpozneje do 3. maja 2017 podati ugovor. V nasprotnem primeru storijo davčni prekršek, za katerega je zagrožena globa od 250 EUR do 400 EUR. Obrazec ugovora je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani Finančne uprave RS. Na podlagi ugovora bo davčni organ zavezancu izdal dohodninsko odločbo.

(vir FURS)

Nagradna igra: Poglejte informativni izračun dohodnine na eDavkih in zadenite nagrado

Vir: FURS
NASVET: Uporaba portala eDavki zahteva tudi uporabo digitalnih potrdil, ki jih namestite na svoj računalnik. Digitalna potrdila vam omogočajo tudi elektronsko podpisovanje računov. V primeru, da želite izdati račun javni instituciji, mora biti ta v e-obliki in digitalno podpisan. Elektronsko poslovanje in podpisovanje je hitrejši način izmenjave podatkov, ki bo v prihodnosti postalo standard. Z njimi boste enostavneje uporabljali tudi poslovne programe. Designed by Freepik
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Preprost blagajniški program za poslovanje z gotovino (davčna blagajna). Predstavitev Saopnet POS-a
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih