SAOP je tudi uradno družini prijazno podjetje

SAOP je tudi uradno družini prijazno podjetje
SAOP se je kot tretje primorsko podjetje pridružil 140 slovenskim podjetjem in ustanovam, s skupno prek 57 tisoč zaposlenimi, ki se zavedajo pomena obravnave družinske vloge zaposlenih pri upravljanju organizacije.

Zadovoljstvo zaposlenih na delovnem mestu je eden od pogojev za poslovno uspešnost podjetja, ima pa tudi širši vpliv na stanje v gospodarstvu in družbi. SAOP se je s prejemom certifikata „Družini prijazno podjetje“ pridružil družbi uglednih slovenskih podjetij in ustanov, ki s kakovostnim delovnim okoljem za zaposlene dolgoročno krepijo svoj razvojni potencial in konkurenčnost.

Certifikat je na slavnostni podelitvi v Mestnem Muzeju Ljubljana podjetju izročila državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Patricia Čular, od letos naprej pa bo kot "Družini prijazno podjetje" delovalo kar 36 novih podjetij.

Z zadovoljnimi zaposlenimi ohranjajo konkurenčnost

Zaostreni pogoji poslovanja in pritiski zaradi racionalizacije v podjetjih od zaposlenih zahtevajo vedno večjo produktivnost in učinkovitost. Po drugi strani sta kakovost in ustvarjalnost njihovega dela odvisni od kakovosti odnosov, ki vladajo v podjetju, za kar je zagotavljanje družini prijaznega delovnega okolja eden ključnih vzvodov.

„V podjetju SAOP smo se zadnja leta posvetili izboljšavam pri upravljanju s človeškimi viri, saj se zavedamo, da lahko le s sodelovanjem in s kar največjim prispevkom vsakega zaposlenega ohranjamo svojo konkurenčnost in poslovno uspešnost,“ je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Enostavnejše usklajevanje službenih in zasebnih obveznosti

S pridobitvijo certifikata „Družini prijazno podjetje“ potrjujemo kakovostno delo pri kadrovskem vodenju in nadgrajujemo priznanje „Najboljši zaposlovalec“, ki smo ga dosegli na izboru Zlata nit 2010.

Kot je poudarila Sonja Šinigoj, podelitev tega certifikata izkazuje visoko družbeno odgovornost podjetja in ima pozitiven in spodbujevalen vpliv na dobrobit širšega okolja.

V SAOP-u se zavedamo, da so zaposleni postavljeni pred vedno bolj zahtevne naloge, saj sama panoga, izdelava računalniških programov, zaradi naglega razvoja informacijskih tehnologij in hitrega zastaranja znanja terja od njih visoko angažiranost tudi izven rednega delovnega časa.

„Svojim zaposlenim želimo zagotoviti čim bolj prijazno delovno okolje, kar vključuje tudi enostavnejše usklajevanje službenih in zasebnih obveznosti,“ je pojasnila Sonja Šinigoj.

V podjetju so tako že v preteklosti sprejeli vrsto ukrepov, ki so zaposlenim olajšali izpolnjevanje družinskih dolžnosti.

Ukrepi ugodni tudi na zaposlene brez družin

Za sprejetje osnovnega certifikata „Družini prijazno podjetje“ smo v SAOP-u sprejeli štiri obvezne in šest dodatnih ukrepov, ki so tako zastavljeni, da so ugodni tudi za ostale zaposlene – brez družin.

Med obveznimi ukrepi pri obravnavi družini prijaznega podjetja so: komuniciranje z zaposlenimi, komunikacija z javnostjo, mnenjske raziskave med zaposlenimi ter izobraževanje oziroma informiranje za vodilne.

Med šestimi neobveznimi ukrepi, ki smo jih uveljavili pa so: upravljanje z delovnim časom, možnost izmeničnega dela od doma, določitev pooblaščenca/ke za vprašanja usklajevanja poklica in družine ter enakih možnosti, dan odprtih vrat, obdaritev novorojenca ter otroci v organizaciji.

V kratkem bomo sprejeli tudi ukrepe za polni certifikat, vendar mora po pravilih certificiranja vzdrževati osnovni certifikat najmanj tri leta. Za ohranjanje znamke “Družini prijazno podjetje“ se bodo izvajali letni revizijski pregledi, postopoma pa bodo sprejemali tudi druge izmed 80 možnih standardnih ukrepov, ki jih opredeljuje certifikat.

Avtor fotografij: Janez Platiše

Galerija

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Preprost blagajniški program za poslovanje z gotovino (davčna blagajna). Predstavitev Saopnet POS-a
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih