Prvi slepi knjigovodja

Prvi slepi knjigovodja
SAOP je doniral Boštjanu Štefaniču licenco za paket miniMAX Maksi računovodstvo. Z  miniMAX-om so lahko tudi slepi in slabovidni odlični poklicni računovodje.

Zgodba Boštjana Štefaniča sega v lanski februar, ko je v medijih zasledil novičko, da podjetje E-Amiga iz Šoštanja izvaja projekt dela na domu s programom miniMAX.

»Ker mi elektronsko poslovanje ni tuje sem se odločil, da jih pokličem in aprila sem se prvič seznanil s programom, ki sicer ni izdelan za slepe in slabovidne, vendar pa nam je kljub temu povsem dostopen,« je povedal Boštjan Štefanič.

Z voljo, raziskovanjem in delom se je usposobil za samostojno delo s programom miniMAX, kar mu je odprlo povsem nove možnosti za poklicno udejstvovanje. Kot prvi in do sedaj edini iz vrst slepih in slabovidnih se je odločil za opravljanje nacionalne poklicne kvalifikacije, ki jo je v juliju tudi uspešno zaključil, in to kljub temu, da so pravilniki do oseb s posebnimi potrebami diskriminatorni, kar se tiče tehničnih prilagoditev.

»Vedno bolj sem odkrival prednosti in dobre rešitve miniMAX-a in spoznal, da je ta program povsem uporaben tudi za slepe in slabovidne. To pa pomeni, da imamo v Sloveniji orodje, ki tudi nam omogoča samostojno podjetniško pot, vodenje računovodskega servisa kadarkoli in kjerkoli. To je izjemnega pomena, saj so slepim in slabovidnim marsikatera vrata zaprta,« je še poudaril Štefanič.

V podjetju SAOP smo se že pred časom zavezali pomoči težje zaposljivim osebam, ki si želijo z znanjem in delom ustvariti boljše življenje.

Boštjan je dokaz da ni nemogočih poti

Tako nas tudi zgodba Boštjana Štefaniča, ki se je pridružil ekipi partnerskega podjetja E-Amiga, ni pustila ravnodušne.

»Boštjan Štefanič je, kot tudi sam pravi, pokazal, da nemogočih poti ni in da si sami postavljamo meje, s katerimi lahko škodimo le sebi,« je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP. »Po drugi strani je njegov uspeh posebno priznanje za naš program miniMAX, saj kaže na to, da nam je uspelo izdelati resnično edinstven poslovni program, ki prepriča s svojo enostavnostjo in učinkovitostjo.«

V SAOP-u se zavedamo pomena možnosti uporabe miniMAX-a tudi med slepimi in slabovidnimi, Boštjanu Štefaniču pa smo zaradi njegovih zaslug in neomajne vztrajnosti pri usposabljanju podarili licenco za paket miniMAX Maksi računovodstvo.
 
»Vesel sem, da so tudi na SAOP-u opazili moje prizadevanje in so mi podarili licenco za računovodski program miniMAX. Licenca mi omogoča točno to, kar delam že sedaj, hkrati pa je to temelj na moji poti do računovodje. Preprosto povedano, dobil sem orodje, in to zelo močno orodje, ki mi bo omogočalo samostojno delo računovodje,« je še povedal Štefanič.

Program miniMAX Maksi računovodstvo bo Boštjanu Štefaniču zagotavljal vse računovodske in knjigovodske funkcionalnosti za vodenje poslovanja desetih strank. Na tak način mu bomo tudi v podjetju SAOP pomagali pri vstopu v svet podjetništva.

Z dobrimi praksami, ki smo jih usvojili tekom sodelovanja z Boštjanom Štefaničem in E-Amigo, pa bomo lahko pomagali tudi drugim zainteresiranim slepim in slabovidnim osebam ter tako prispevali k ustvarjanju zanje bolj prijaznega podjetniškega okolja.

Poglejte si tudi
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih