Prejemanje in vračanje državne pomoči po interventni zakonodajiLeto 2020 nam je zaradi epidemije COVID-19 prineslo veliko različnih interventnih ukrepov, ki smo jih uporabljali v različnih obdobjih, na podlagi različnih zakonov ter tudi pod različnimi pogoji. Sedaj prihajamo v obdobje, ko bo potrebno začeti preverjati, do katerih od koriščenih ukrepov smo dejansko bili upravičeni in ali bomo morali prejeto pomoč vračati.

Na spletnem seminarju se bomo sprehodili skozi interventne ukrepe leta 2020 ter pregledali predvsem pogoje za prejem  oziroma morebitno vračanje državne pomoči. Predstavili bomo tudi pravilno izpeljavo postopka vračila. Pri posameznih ukrepih bomo poudarili tudi nekatere druge omejitve, ki so jih prinašali različni PKP-ji v različnih obdobjih leta 2020 in kršitev katerih lahko za uporabnika ukrepa povzroči tudi obveznost vračila prejete pomoči.   
  
Dnevni red
Termin spletnega seminarja: 25. februar 2021 ob 9.00
Vsebina:

1. PKP-ji od 13. 3. 2020 do 31. 12. 2020 in možne državne pomoči
2. Državne pomoči neodvisne od prihodkovnega pogoja
3. Državne pomoči neodvisne od bodočih izplačil dobička / poslovne uspešnosti
4. Pravila vračanja - (od 13. 3. 2020 do 31. 12. 2020):

  • čakanje na delo doma
  • karantena delavca
  • višja sila (varstvo otrok, zaprtje meja, ukinitev javnega prevoza)
  • pomoč samozaposlenim (izredna pomoč, oprostitev plačila PSV, delno povračilo izgubljenega dohodka)
  • skrajšan polni delovni čas
  • posebna pravila glede povračil bolniških nadomestil
  

Predavatelji

Irena Kamenščak, pravna in davčna svetovalka

Irena Kamenščak je zaposlena v družbi BDO Svetovanje d.o.o. od leta 2007 dalje in ima dolgoletne ter pomembne izkušnje na področju davčnega svetovanja, delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava.
Irena ima izkušnje s področja davčnega svetovanja (specializirana je za dohodnino), delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava.

Svetovalne storitve opravlja tako za stranke v Sloveniji, kot tudi za stranke iz tujine. Prav tako ima veliko izkušenj pri opravljanju preventivnih in skrbnih davčnih pregledov pri družbah iz različnih dejavnostih.

Objavlja strokovne članke z davčnega področja, izvaja predavanja na temo davkov in delovnega prava. V letu 2012 je bila soavtorica knjige Davki za managerje, ki je izšla pri GV založbi.
Preberi več ...

Ostale informacije

Cena prijave na spletni seminar: 59 € + DDV
V ceno je vključeno tudi gradivo in 60-dnevni dostop do posnetka spletnega seminarja.

  

Prijava na spletni seminar

Za prijavo izpolnite zahtevana polja spodaj.
Uporabniki iCentra se lahko na seminar prijavite prek portala http://moj.saop.si.ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih