Urejanje pravic in obveznosti javnih uslužbencev v letu 2021V letu 2020 so bili ob sprejemanju začasnih in interventnih ukrepov sproščeni tudi nekateri varčevalni ukrepi v javnem sektorju. Ponovno se izplačuje redna delovna uspešnost, prav tako pa je bilo zaradi spremenjenih okoliščin pri določanju cene naftnih derivatov sprejetih nekaj sprememb in dopolnitev aneksov h kolektivnim pogodbam dejavnosti in poklicev v zvezi z obračunom kilometrine ter podzakonskih aktov. V okviru interventnih in začasnih ukrepov za preprečevanje širjenja in omilitev posledic virusa COVID-19 je nekaj ukrepov, ki jih je treba upoštevati tudi v javnem sektorju.
 
Dnevni red
Termin spletnega seminarja: 20. januar od 9.00
Vsebina:
  • Pregled predpisov in kolektivnih pogodb s področja delovnih razmerij in stroškov dela v javnem sektorju.
  • Določanje in izraba letnega dopusta vključno z začasnim ukrepom glede prenosa letnega dopusta ter prenehanje pogodbe o zaposlitvi.
  • Določanje in izplačevanje plač v letu 2021 (osnovne plače, dodatki, delovna uspešnost – posebej redna delovna uspešnost in delovna uspešnost iz naslova povečanega obsega dela).
  • Povračila stroškov in drugi prejemki (regres za prehrano med delom, obračun stroškov prevoza na delo in z dela, kilometrina za uporabo lastnega vozila v službene namene, obračun kilometrine na službeni poti v tujino).
  • Ostali začasni ukrepi, predvsem dodatki (novi dodatki, višine in pogoji, komu pripadajo), zaposlitev brez objave, zagotavljanje sredstev.
  

Ostale informacije

Cena: 49 € + DDV
Cena vključuje literaturo in 60-dnevni dostop do posnetka spletnega seminarja.

Posebna ugodnost za uporabnike iCentra:
Ob prijavi na seminar "Letni dopusti - avtomatska priprava obvestil" ali "Aktualne teme pri obračunu plač v iCentru" vam ob prijavi na ta spletni seminar priznamo 20 % popust.

Prijava na spletni seminar

Za prijavo kliknite na spodnji gumb. Potrebujete uporabniško ime in geslo.

Kje dobite geslo?
  • Uporabniki programa Saop iCenter: po kliku na spodnji gumb, vpišite uporabniško ime in geslo za oddajo zahtevkov za pomoč in nalaganje novih različic.
  • Ostali, ki se prvič prijavljate k nam na seminar: zahtevajte geslo >>
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih