Regres za letni dopust – kaj prinaša vladna sprememba?


  
Vlada Republike Slovenije je v Državni zbor vložila predlog spremembe obdavčitve regresa za letni dopust z dohodnino (gre za spremembo Zakona o dohodnini) ter predlog spremembe obremenitve regresa za letni dopust s prispevki za socialno varnost (gre za predlog spremembe Zakona o pokojninskem in invalidskem zakonu). Obe spremembi se bosta obravnavali po nujnem postopku. Na podlagi vloženih vladnih predlogov se bodo bistveno spremenila pravila glede obdavčitve regresa za letni dopust z dohodnino, pri čemer naj bi bil po novem regres za letni dopust oproščen plačila dohodnine, pod določenimi pogoji in v določenim višini. Enako velja tudi glede prispevkov za socialno varnost, kjer naj bi se povišal znesek regresa, ki ga bo delodajalec lahko izplačal brez obremenitve s prispevki za socialno varnost.

Kaj prinašajo spremembe zakonodaje in kako bodo delodajalci uredili morebitne obveznosti, ki so jih že plačali državi od regresov za letni dopust, ki so bili izplačani pred začetkom veljave zakonskih sprememb, bomo z Ireno Kamenščak obravnavali na spletnem seminarju. 
  
Dnevni red
Termin spletnega seminarja: 20. maj 2019
Trajanje: od 10.00 do 11.00

Na spletnem seminarju boste spoznali:
  • ZDR-1 in splošna pravila o regresu za letni dopust,
  • vidik obdavčitve z dohodnino - predvidene spremembe ZDoh-2,
  • vidik prispevkov za socialno varnost - predvidene spremembe ZPIZ-2,
  • ureditev morebitnih izplačil v letu 2019 pred spremembami zakonodaje

Predavatelji

Irena Kamenščak, pravna in davčna svetovalka

Irena Kamenščak je zaposlena v družbi BDO Svetovanje d.o.o. od leta 2007 dalje in ima dolgoletne ter pomembne izkušnje na področju davčnega svetovanja, delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava.
Irena ima izkušnje s področja davčnega svetovanja (specializirana je za dohodnino), delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava.

Svetovalne storitve opravlja tako za stranke v Sloveniji, kot tudi za stranke iz tujine. Prav tako ima veliko izkušenj pri opravljanju preventivnih in skrbnih davčnih pregledov pri družbah iz različnih dejavnostih.

Objavlja strokovne članke z davčnega področja, izvaja predavanja na temo davkov in delovnega prava. V letu 2012 je bila soavtorica knjige Davki za managerje, ki je izšla pri GV založbi.
Preberi več ...

Ostale informacije

Cena: 59 € + DDV vključuje gradivo in 30-dnevni dostop do posnetka spletnega seminarja.

Ob prijavi na seminar vam spletni seminar Regres za letni dopust v iCentru (za javni ali gospodarski sektor) ponudimo po ceni 29 € + DDV.

Pomembno: V kolikor boste na dan seminarja odsotni, si lahko naknadno ogledate posnetek. Za morebitna vprašanja nam lahko pišete na seminarji@saop.si in potrudili se bomo, da vam posredujemo odgovor predavateljice.

Prijava na seminar

Za prijavo kliknite na spodnji gumb. Za prijavo potrebujete uporabniško ime in geslo.

Kje dobite geslo?
  • Uporabniki programa SAOP iCenter: po kliku na spodnji gumb vpišite uporabniško ime in geslo za oddajo zahtevkov za pomoč in nalaganje novih različic.
  • Ostali, ki se prvič prijavljate k nam na seminar: zahtevajte geslo >>




ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih