Predlaganje REK obrazcev, popravljanje podatkov in primeri poročanj v času epidemije (nadomestila plače, plača, krizni dodatek)Pri predlaganju REK-obrazcev je pomembno poznavanje davčne obravnave dohodka in pravilno poročanje podatkov. V primeru napak pri predložitvi REK-obrazca je zavezancem dana možnost popravljanja podatkov, pri čemer pa je treba biti pozoren na pravilen način oddaje popravljenega REK-obrazca. Na spletnem seminarju vas bo Dušanka Uhan seznanila z vsebino posameznih podatkov REK-obrazca, pravilnim poročanjem in načinom popravljanja že predloženih REK-obrazcev, pri čemer bo poudarek dan predvsem poročanju o dohodkih iz delovnega razmerja. Na primerih vam bo tudi predstavila novosti, ki veljajo od 1. 1. 2020 pri izračunu akontacije dohodnine in obračunu bonitete za uporabo avtomobila v zasebne namene ter novostih na podlagi interventnih zakonov.

Dnevni red
Termin spletnega seminarja: 15. 4. od 9.00 do 11.00
Vsebina:
  • splošno o poročanju podatkov na REK-obrazcih (predložitev po roku, samoprijava, predložitev REK v času inšpekcijskega nadzora),
  • popravljanje podatkov na REK-obrazcu (popravljanje v primeru sodnih odločb in v primeru vračila dohodka),
  • poročanje podatkov, potrebnih za oblikovanje podatkov o pokojninskih osnovah in popravljanje teh podatkov,
  • primeri izpolnjevanja REK-obrazcev za dohodke iz delovnega razmerja, tudi spremembe pri poročanju regresa (od 2019 dalje) in spremembe pri poročanju dela plače iz uspešnosti poslovanja (od 2020 dalje),
  • ukrepi, določeni z interventno zakonodajo,
  • primeri poročanj za nadomestilo plače v času epidemije, plačo za delo v času epidemije in kriznem dodatku.

Predavatelji

Dušanka Uhan

Dušanka Uhan je strokovnjakinja s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb in obračuna prispevkov. Njeno področje dela se torej navezuje predvsem na dohodnino in prispevek za socialno varnost ter predlaganje obračunov davčnega odtegljaja (REK obrazci).
Preberi več ...

Ostale informacije

Cena spletnega seminarja: 79,00 € + DDV

Cena vključuje tudi gradivo. Prijavljenim udeležencem bo na voljo dostop do posnetka še 7 dni po izvedbi spletnega seminarja.
  

Prijava na seminar

Za prijavo kliknite na spodnji gumb. Za prijavo potrebujete uporabniško ime in geslo.

Kje dobite geslo?
  • Uporabniki programa iCenter: po kliku na spodnji gumb vpišite uporabniško ime in geslo za oddajo zahtevkov za pomoč in nalaganje novih različic.
  • Ostali, ki se prvič prijavljate k nam na seminar, zahtevajte geslo >>
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih