Obračun dela plače iz naslova poslovne uspešnosti (za gospodarstvo)Ob koncu leta se mnogi delodajalci odločijo, da bodo svojim zaposlenim izplačali 13. plače ali božičnice, ki vsebinsko pogosto predstavljajo del plače iz naslova delodajalčeve poslovne uspešnosti. Kdaj govorimo o takšni plači in kdaj ne, določajo pravila delovno pravne zakonodaje. Razlikovanje med delom plače iz poslovne uspešnosti in delom plače iz naslova delovne / individualne uspešnosti pa je pomembno za pravilno davčno obravnavo. Ob koncu leta lahko pogosto preberemo, da lahko delodajalci delavcem izplačajo 13. plačo / božičnico neobdavčeno, vendar pa mora vsak delodajalec pred izplačilom dejansko preveriti ali so za to izpolnjeni pogoji, ki jih določa dohodninska zakonodaja. Samo v primeru, ko delodajalec izpolnjuje te pogoje, lahko dejansko pride do izplačila neobdavčenega dela plače iz naslova poslovne uspešnosti.

Na spletnem seminarju vam bodo predstavljene razlike med poslovno in delovno / individualno uspešnostjo ter pravila Zakona o dohodnini, ki jih je potrebno spoštovati, da lahko ta del plače izplačate neobdavčeno. Predstavljena bodo tudi pravila obračuna prispevkov za socialno varnost ter poročanja na REK obrazcih.
   
Dnevni red
Termin: 13. 12. ob 13.00
Vsebina spletnega seminarja:
 • delovno pravni vidik
  • kaj določa ZDR-1
  • kaj določajo kolektivne pogodbe 
  • kdaj govorimo o delu plače iz naslova poslovne uspešnosti
 • davčni vidik in vidik prispevkov za socialno varnost
 • poročanje na REK obrazcih

Predavatelji

Irena Kamenščak, pravna in davčna svetovalka

Irena Kamenščak je zaposlena v družbi BDO Svetovanje d.o.o. od leta 2007 dalje in ima dolgoletne ter pomembne izkušnje na področju davčnega svetovanja, delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava.
Irena ima izkušnje s področja davčnega svetovanja (specializirana je za dohodnino), delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava.

Svetovalne storitve opravlja tako za stranke v Sloveniji, kot tudi za stranke iz tujine. Prav tako ima veliko izkušenj pri opravljanju preventivnih in skrbnih davčnih pregledov pri družbah iz različnih dejavnostih.

Objavlja strokovne članke z davčnega področja, izvaja predavanja na temo davkov in delovnega prava. V letu 2012 je bila soavtorica knjige Davki za managerje, ki je izšla pri GV založbi.
Preberi več ...

Ostale informacije

Cena prijave na seminar: 57 € + DDV.

Akcijska cena:
V primeru, da ste prijavljeni na spletni seminar "Obračun plač - zaključite leto brez dodatnega stresa (za gospodarstvo) vam ob prijavi na spletni seminar "Del plače iz naslova poslovne uspešnosti pripada 20% popust." Skupna cena - ob prijavi na oba spletna seminarja torej znaša le: 84,6 € + DDV

V ceno je vključeno tudi gradivo in 30-dnevni dostop do posnetka spletnega seminarja.


Prijava na seminar

Za prijavo kliknite na spodnji gumb. Za prijavo potrebujete uporabniško ime in geslo.

Kje dobite geslo?
 • Uporabniki programa iCenter: po kliku na spodnji gumb vpišite uporabniško ime in geslo za oddajo zahtevkov za pomoč in nalaganje novih različic.
 • Ostali, ki se prvič prijavljate k nam na seminar, zahtevajte geslo >>
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih