Najemi: najpogostejše dileme računovodij v praksiTa trenutek so najemi zares vroča tema slovenskih računovodskih strokovnjakov. Spoznati vsebino spremenjenih pravil računovodenja najemov, zbrati vse podatke o najemnih pogodbah in nato te podatke v urejeni obliki obdelovati za potrebe obdobnih poročil – vse to zahteva ogromno časa.

Računovodsko spremljanje najemov je lahko zelo zahtevno, saj se začetno pripoznane vrednosti kasneje spreminjajo iz različnih vzrokov – spremenjen obseg najema, sprememba trajanja najema, sprememba indeksov, s katerimi se usklajuje obrok … 

To pa še ni vse – pomembna je tudi davčna obravnava. Tudi iskanja odgovora na to vprašanje se bomo lotili. Končnega odgovora v trenutku najave še ni, saj je predlog sprememb ZDDPO-2R še v obravnavi.
  
Dnevni red
Termin spletnega seminarja: 24. 10. 2019
Trajanje: od 9.00 do 10.30

Silva Koritnik Rakela iz Izobraževalne hiše Cilj, d.o.o., vam bo s spletnim seminarjem Najemi: najpogostejše dileme v praksi odgovorila na vprašanja, ki se pojavljajo v praksi:
 • Kdaj sploh govorimo o najemu?
 • Najemne in nenajemne sestavine pogodb
 • Izračun sedanje vrednosti bodočih najemnin
  • Trajanje najema – problematika pogodb za nedoločen čas
  • Diskontna stopnja
 • Možnosti prehoda in prikaz v številkah 
 • Davki in najemi
  • DDV in najemi – neodbitni delež
  • DDPO – amortizacija in davčne olajšave
 • So Excel tabele dovolj ali potrebujem programsko opremo?

Predavatelji

Silva Koritnik Rakela

Silva Koritnik Rakela, univ. dipl. ekon, pooblaščena revizorka, je svojo poklicno kariero začela na področju informatike kot organizatorka za področje računovodstva v večjih poslovnih sistemih v Sloveniji.
V času privatizacije slovenskih podjetij je bila vključena v številne projekte ocenjevanja podjetij in priprave privatizacijskih načrtov, od leta 1995 do avgusta 2010 je sodelovala pri revizijah mednarodnih podjetij v okviru revizijskih družb.

V juniju 2010 je opravila izpit iz poznavanja mednarodnih računovodskih standardov pri angleškem inštitutu za revizijo (ACCA), ki ji daje pravico do uporabe strokovnega naziva DipIFR. Od leta 2011 se ukvarja izključno z izobraževanjem in svetovanjem s področja računovodenja.
Prednost daje e-izobraževanju v obliki spletnih seminarjev in samostojnega e-učenja.
Preberi več ...

Ostale informacije

Cena: 59 € + DDV vključuje gradivo in 90-dnevni dostop do posnetka spletnega seminarja.

Pomembno: Če si spletnega seminarja ne morete ogledati v živo, vam z nakupom pripada tudi posnetek, do katerega kasneje lahko dostopate 90 dni. Po zaključku spletnega seminarja dobite tudi prosojnice in prilogo z zgledi knjiženj.

Prijava na seminar

Za prijavo kliknite na spodnji gumb. Za prijavo potrebujete uporabniško ime in geslo.

Kje dobite geslo?
 • Uporabniki programa iCenter: po kliku na spodnji gumb vpišite uporabniško ime in geslo za oddajo zahtevkov za pomoč in nalaganje novih različic.
 • Ostali, ki se prvič prijavljate k nam na seminar, zahtevajte geslo >>
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih