Odprava anomalij na področju plač v javnem sektorju

Vladi in sindikatom se je v okviru Dogovora o ukrepih na področju stroškov dela in drugih ukrepih v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 88/16) uspelo dogovoriti o ukrepih za javni sektor s področja plač za leto 2017 in nekaterih v letu 2018, predvsem pa tudi,  kako se bodo v prihodnjih dveh letih sproščali varčevalni ukrepi.
 
Vlada je z zadnjim sindikalnim predlogom soglašala. Za odpravo plačnih anomalij uslužbencev bo namenila 71,7 milijona evrov, s čimer je privolila v višji znesek za odpravo anomalij, kot je bilo dogovorjeno v lanskem letu. To še posebej velja za delovna mesta plačne skupine J, delovna mesta iz Dogovora o ukrepih na področju plač v javnem sektorju zaradi makroekonomskih razmer za obdobje 2009–2010, z dne 24. 2. 2009, ter za delovna mesta pooblaščenih uradnih oseb. Sindikati morajo sedaj urediti podpise aneksov h kolektivnim pogodbam, kar naj bi storili do sredine avgusta.
   
Na spletnem seminarju vam bo Ksenija Mihovar Globokar (direktorica službe Vlade RS za zakonodajo) predstavila spremembe, ki bodo zaposlenim javnim uslužbencem zagotovljale dogovorjene pravice.
  

Dnevni red
Termin spletnega seminarja: 30. 8. 2017 ob 9.00

Vsebina:
  • novosti pri vrednotenju delovnih mest,
  • sprememba sistemizacij,
  • določitev novih plačnih razredov v pogodbi o zaposlitvi

Predavatelji

Ksenija Mihovar Globokar

Ksenija Mihovar Globokar je univerzitetna diplomirana pravnica. Zaposlena je v Službi Vlade republike Slovenije za zakonodajo. Opravlja funkcijo direktorice...
Ksenija Mihovar Globokar je univerzitetna diplomirana pravnica. Zaposlena je v Službi Vlade republike Slovenije za zakonodajo. Opravlja funkcijo direktorice. Ožje področje njenega profesionalnega dela je pravna ureditev negospodarskih javnih služb (vzgoja in izobraževanje, raziskovalna dejavnost), sistem zavodov, plačni sistem v javnem sektorju, delovna razmerja. Ob svojem delu je tudi predavala na seminarjih s področja javnih služb, pisala članke in konkretne odgovore s tega področja in v soavtorstvu pripravila komentar k Zakonu o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja ter Zakonu o sistemu plač v javnem sektorju.
Preberi več ...

Ostale informacije

Cena: 57 € + DDV vključuje tudi gradivo in 30-dnevni dostop do posnetka spletnega seminarja.

POMEMBNO: Za vse, ki ste se istoimenskega spletnega seminarja udeležili v juniju, je udeležba na avgustovskem terminu brezplačna!

Cena velja za prijave do 3 dni pred spletnim seminarje. Za kasnejše prijave zaračunamo 30 % višjo kotizacijo.
  

Prijava na seminar

Za prijavo kliknite na spodnji gumb. Za prijavo potrebujete uporabniško ime in geslo.

Kje dobite geslo?
  • Uporabniki programa SAOP iCenter: po kliku na spodnji gumb, vpišite uporabniško ime in geslo za oddajo zahtevkov za pomoč in nalaganje novih različic.
  • Ostali, ki se prvič prijavljate k nam na seminar: zahtevajte geslo >>ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Preprost blagajniški program za poslovanje z gotovino (davčna blagajna). Predstavitev Saopnet POS-a
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih