Odprava anomalij na področju plač v javnem sektorju - 2. ponovitev

Vladi in sindikatom se je v okviru Dogovora o ukrepih na področju stroškov dela in drugih ukrepih v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 88/16) uspelo dogovoriti o ukrepih za javni sektor s področja plač za leto 2017 in nekaterih v letu 2018, predvsem pa tudi,  kako se bodo v prihodnjih dveh letih sproščali varčevalni ukrepi.
 
Vlada je z zadnjim sindikalnim predlogom soglašala. Za odpravo plačnih anomalij uslužbencev bo namenila 71,7 milijona evrov, s čimer je privolila v višji znesek za odpravo anomalij, kot je bilo dogovorjeno v lanskem letu. To še posebej velja za delovna mesta plačne skupine J, delovna mesta iz Dogovora o ukrepih na področju plač v javnem sektorju zaradi makroekonomskih razmer za obdobje 2009–2010, z dne 24. 2. 2009, ter za delovna mesta pooblaščenih uradnih oseb. Sindikati morajo sedaj urediti podpise aneksov h kolektivnim pogodbam, kar naj bi storili do sredine avgusta.
   
Na spletnem seminarju vam bo Štefka Korade Purg (višja sekretarka na Ministrstvu za javno upravo) predstavila spremembe, ki bodo zaposlenim javnim uslužbencem zagotovljale dogovorjene pravice.

POMEMBNO OBVESTILO: V SAOP pripravljamo tudi pripomoček za poračun plač v javnem sektorju. O možnosti naročila pripomočka ter njegovi ceni preberite na sledeči povezavi.
  

Dnevni red
Termin spletnega seminarja: 18. 9. 2017 ob 9.00 - 2. ponovitev

Vsebina:
  • novosti pri vrednotenju delovnih mest,
  • sprememba sistemizacij,
  • določitev novih plačnih razredov v pogodbi o zaposlitvi

Predavatelji

Štefka Korade Purg

Višja sekretarka na Ministrstvu za javno upravo.
Preberi več ...

Ostale informacije

Cena: 57 € + DDV vključuje tudi gradivo in 30-dnevni dostop do posnetka spletnega seminarja.

Cena velja za prijave do 3 dni pred spletnim seminarje. Za kasnejše prijave zaračunamo 30 % višjo kotizacijo.
  

Prijava na seminar

Za prijavo kliknite na spodnji gumb. Za prijavo potrebujete uporabniško ime in geslo.

Kje dobite geslo?
  • Uporabniki programa SAOP iCenter: po kliku na spodnji gumb, vpišite uporabniško ime in geslo za oddajo zahtevkov za pomoč in nalaganje novih različic.
  • Ostali, ki se prvič prijavljate k nam na seminar: zahtevajte geslo >>ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Preprost blagajniški program za poslovanje z gotovino (davčna blagajna). Predstavitev Saopnet POS-a
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih