Kaj mora računovodja vedeti o prihajajoči zdravstveni reformi?

V medijski obravnavi predvidene zdravstvene reforme je bilo precej govora o spremembah povezanih z ukinitvijo dodatnega zdravstvenega zavarovanja in uvedbo novega t. i. zdravstvenega nadomestila. Poleg te novosti, ki jo želijo uvesti, pa predlog ZZVZZ vsebuje tudi nekatere druge spremembe, pomembne za obravnavo zavezancev za plačilo prispevkov iz naslova zdravstvenega varstva in za način obračunavanja zdravstvenih prispevkov. V enournem spletnem seminarju vam bomo predstavili predlagane spremembe, ki so pomembne za računovodske in kadrovske delavce, dodali pa bomo tudi nekatere predlagane spremembe, za katere menimo da mora biti širša javnost z njimi seznanjena, pa o njih do sedaj v medijih nismo slišali še ničesar.

Dnevni red
Termin: 26. 6. 2017
Trajanje: od 9.00 do 10.00

Vsebina
:

-    zavarovanci po predlogu zakona

-    nejasnosti pri obravnavi zavarovanih oseb

-    spremembe pri višini »pavšalnih« prispevkov, ki se plačujejo na podlagi ZZVZZ

-    zdravstveno nadomestilo po predlogu ZZVZZ

-    pavšalna odškodnina v primeru prometnih nesreč

-    druge zanimivosti predloga


Predavatelji

Irena Kamenščak, pravna in davčna svetovalka

Irena Kamenščak je zaposlena v družbi BDO Svetovanje d.o.o. od leta 2007 dalje in ima dolgoletne ter pomembne izkušnje na področju davčnega svetovanja, delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava.
Irena ima izkušnje s področja davčnega svetovanja (specializirana je za dohodnino), delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava.

Svetovalne storitve opravlja tako za stranke v Sloveniji, kot tudi za stranke iz tujine. Prav tako ima veliko izkušenj pri opravljanju preventivnih in skrbnih davčnih pregledov pri družbah iz različnih dejavnostih.

Objavlja strokovne članke z davčnega področja, izvaja predavanja na temo davkov in delovnega prava. V letu 2012 je bila soavtorica knjige Davki za managerje, ki je izšla pri GV založbi.
Preberi več ...

Ostale informacije

Cena: 57 € + DDV
Cena vključuje tudi gradivo in 30-dnevni dostop do posnetka spletnega seminarja.
  

Prijava na seminar

Za prijavo kliknite na spodnji gumb. Za prijavo potrebujete uporabniško ime in geslo.

Kje dobite geslo?
  • Uporabniki programa SAOP iCenter: po kliku na spodnji gumb, vpišite uporabniško ime in geslo za oddajo zahtevkov za pomoč in nalaganje novih različic.
  • Ostali, ki se prvič prijavljate k nam na seminar: zahtevajte geslo >>ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Preprost blagajniški program za poslovanje z gotovino (davčna blagajna). Predstavitev Saopnet POS-a
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih